CD-skivor

Sandviken Big Band med Krister Andersson, In Concert Vol 2

Sandviken Big Band turnerade våren 2012 tillsammans med Krister Andersson som klarinettsolist. Vanligtvis spelar Krister tenorsax, men med en bakgrund och utbildning som klarinettist såg vi en möjlighet att tillsammans hylla de legendariska bandledarna Benny Goodman och Artie Shaw. Konserten i Söderhamn den 25:e mars 2012 spelades in och har nu utkommit i CD format.

Krister är en magiker som solist och tolkar musiken på ett extraordinärt och magnifikt sätt. Sandviken Big Band är som vanligt tight och svängigt och backar upp Krister smakfullt och stilenligt.

Läs gärna Hans-Erik Bergmans inlaga till skivan nedan.

Inlaga nedan av Hans-Erik Bergman.

För att utöka din skivsamling med denna CD signerad Sandviken Big Band och Krister Andersson, ta kontakt med Bosse Hedvall på kansliet. Tel 026-25 45 17 eller via e-post bigband@hos.sandnet.se. Har du vägarna förbi jazzhuset på Björkgatan 2 är du naturligtvis välkommen in och köpa en skiva!


Sandviken Big Band In Concert Vol 1

Solister: Linda Pettersson-Bratt,
Fredrik Nordström, Patrik Skogh

Merparten av innnehållet är inspelat vid Sandviken Big Bands jubileumskonsert 2008 då bandet fyllde 40 år. Gästsolister är sångerskan Linda Pettersson-Bratt samt Sandviken-sönerna Fredrik Nordström, saxofon och Patrik Skogh, trumpet.

Skivan har mottagits väl av musikkritiker och recensionerna har varit enbart positiva.

Musikaliskt är innehållet varierande med en del musik som man traditionellt kanske inte förknippar Sandviken Big Band med.
Ett flertal orginalkompositioner finns med på plattan. Joachim Tromarks komposition ”Waltz For Bobby”, tillägnad den amerikanske trumpetaren Bobby Shew kommer här för första gången i tillplattat format. Likaså bidrar Fredrik Nordström med sin komposition ”Falling” och Patrik Skogh framför sin komposition ”Gammelfarfars Mormorsvals”

För att utöka din skivsamling med en energirik storbandsplatta  i live-utförande signerad Sandviken Big Band, ta kontakt med Bosse Hedvall på vårt Kansli. Tel 026-254517 eller mail bigband@hos.sandnet.se. Har du vägarna förbi Jazzhuset på Björkgatan 2 är du naturligtvis välkommen in och köpa en skiva!

Läs recension skriven av Hans-Erik Bergman, Sundsvalls Tidning


In The Name Of Freedom

Sandviken Big Band med Håkan Lewin och Johannes Landgren

Denna skiva finns att beställa på t.ex CDON.COM. Skivan finns även tillgänglig på Spotify, både att lyssna på och att köpa. Det går även bra att skicka ett mail till SBB eller kika in på Jazzhuset för att köpa en skiva direkt.

Detta är en samproduktion tillsammans med Håkan Lewin samt  Johannes Landgren och innehåller Duke Ellington musik arrangerad för storband, piporgel och altsaxofon.

Recension av Göran Olsson i Gefle Dagblad