Konserter 2011

Genomförda konserter 2011

Sandviken Big Band presenterar Larry Franco och Camilla Sörman
2011-02-04 Sandviken Folkets Hus Teatern,  kl 19:30

Larry Franco, sångare och musiker från Italien, erhöll för två år sedan Italiens stora Jazzpris. Han har specialiserat sig på musik av Nat King Cole men framför också gärna Sinatra-låtar. Med sin trio har han uppträtt på de flesta jazzfestivaler i Europa och Asien.

Årets Jonkenstipendium går till en ung mycket begåvad sångerska från Borlänge, Camilla Sörman. Hon betraktas redan som professionell musikalartist.

Sandviken Big Band med Larry Franco
2011-02-05 Västerås Konserthus, Stora salen kl 15:30

Sandviken Big Band presenterar Larry Franco, Italiens svar på Nat King Cole. Larry Franco erhöll för två år sedan Italiens stora jazzpris som bästa jazzartist. Han har uppträtt på alla stora festivaler i Europa och Asien med sin trio. Nu är han gäst med SBB och sjunger låtar typ Frank Sinatra och Nat King Cole. En svängig och lättlyssnad konsert utlovas.

SBB spelar även dans kl 17.30 i Konserthusfoajén.


Stareyes – Chuck Findley 
Chuck Findley, Sandviken Big Band och Sandvikens Symfoniorkester

Ett unikt konsertprojekt med storband, symfoniorkester och en av världens ledande leadtrumpetare såväl som solist, Chuck Findley. Han har spelat med ”alla” och han är troligen den mest inspelade trumpetaren i världen. Detta är en av tre (!!) konserter i Sverige. Missa inte detta. Av musiker runt om i världen betraktas han som ”en levande legend”. Läs om honom på SBB:s hemsida under ”Aktuellt” Konsertern kommer att genomföras tillsammans med Sandvikens Symfoniorkester.

Fredag 2011-03-11, Gävle Konserthus, Gevaliasalen kl 19:30
Lördag 2011-03-12, Sandviken Folkets Hus Teatern, kl 18:00
Söndag 2011-03-13, Linköping, Crusehallen Konsert & Kongress kl 18:00


Swingafton på Living Room 15 april, Living Room
Krister Andersson, Sandviken Big Band

SBB gör en swingkonsert typ Goodman/Artie Shaw med Krister Anderssonsom solist. Krister började ju sin musikkarriär som klarinettist och man kan utan överdrift påstå att hans klarinettspel är i ”världsklass”. En riktig swingfest utlovas.


Bangen Jazz&Blues 2011
Deborah Brown, Sandviken Big Band

SBB inleder årets festival med den amerikanska sångerskan Deborah Brown. Under hösten gjorde SBB en liten turné med henne och recensionerna var strålande eller vad sägs.

”Deborah Brown är verkligen den sköna jazzsången i alla dess former” Eskilstunakuriren.
”Konserten en fullträff i världsklass – Deborah, en lysande världsstjärna på jazzhimlen” NA
”En sånguppvisning i den högre skolan” GD


Sandviken Big Band, Peter Asplund och Margareta Bengtsson 22 augusti på Skansen

Sandviken Big Band ger tillsammans med trumpetaren Peter Asplund och sångerskan Margareta Bengtsson en bred publikvänlig jazzkonsert med specialskriven musik alltifrån hederliga jazzstandards, genom den svenska guldåldern med texter av Povel, Beppe och Hasse och Tage, till egna originalkompositioner i nya fina arrangemang. M.a.o. en musikalisk resa av hög klass. Arrangör och musikalisk ledare för detta är Mats Hålling.


Sandviken Big Band och Georgie Fame
Fredag den 23:e September kl 20:00  Lokomotivet i Eskilstuna
Lördag den 24:e September kl 18:00 Folkets Hus Sandviken

Georgie Fame med sina 52 år som artist är nu bättre än någonsin.
Samarbetet med SBB har varit flitigt sedan 1986 och kännetecknas av precision, dynamik och obeskrivligt sväng. Ni får höra några av hans paradnummer som Yeah, yeah, Bonnie and Clyde m.fl. men även en hel del nyskrivet material.


Sandviken Big Band och Meta Roos 1 oktober, Medborgarhuset i Arboga

En hyllning till Ella och Basie vilket innebär att flertalet låtar kommer från deras böcker. Meta fick ju 2009 Monika Zetterlund-stipendiet vilket bevisar hennes storhet som sångerska och entertainer. Samarbetet med SBB började redan 1980 och Meta och SBB är bättre och mer samspelta än någonsin.

Meta Roos

Sandviken Big Band och Krister Andersson
Söndag den 9:e Oktober kl 19:00, Verket, Avesta
Tisdag den 18:e Oktober kl 19:00, Gevaliasalen, Gävle Konserthus

En riktig swingkonsert med musik av bl.a. Goodman och Artie Shaw med Krister Andersson som klarinettsolist. Han är ju mest känd som en av landets saxgiganter, men här visar han att han även tillhör ”världseliten” på klarinett. Det blir mycket genuin swingmusik av mycket hög klass från 40-50-talet.


Sandviken Big Band med unga solister
Onsdag den 23:e November kl 19:00, Drömfabriken, Sandviken

Den årliga skolkonserten med unga solister från kulturskolan, estetlinjen och jazzgymnasiet framträder med Sandviken Big Band. Konserten är en repris för allmänheten. Under konserten medverkar även årets Jonken-stipendiat som här får sitt stipendium.