Konsertrecensioner

Konsertrecensioner

Kyrkskolans Aula, Ludvika 2012-10-27, SBB – Atomic Basie

“SBB valde dock att inleda med “One a clock jump” som har fler år på nacken än Atomic. I nästa nummer kom så det första spåret, Midnight Blue, som även för den som inte har storbandsjazz i skivsamlingen bekräftar att grabbarna i storbandet lever upp till sitt rykte – bäst i landet på att tolka Basie-musiken.”
Harri Sternljung, DT
Länk till artikeln i DT

Gävle konserthus 2011-10-18 SBB med Krister Andersson

”Programmet som toppades med Krister Andersson i fokus var en lisa för örat. Inte enbart Krister skall berömmas. Hela bandet var på bettet. Ensemblespelet satt som en smäck. ”
Göran Olson, GD

Lokomotivet, Eskilstuna 2012-01-28 med Krister Andersson

”Krister från Eskilstuna, men numera hemma i Sandviken, är en virtuos klarinettist med en helt underbar ton i sitt svarta rör. Och uppbackad av Sandviken Big Band blev han en stjärna i världsklass. Åke Björänge och hans Sandviken Big Band var på allra bästa spelhumör. Väl samspelt med sting i arrangemangen och med flera vassa solister.”
Hasse Delby, EK

Jazzklubben, Aveny, Sundsvall 2012-02-12 med Krister Andersson

”Ett av våra svängigaste storband kommer från Gästriklands Kansas City- Sandviken. Den som på ett briljant och personligt sätt gestaltade Benny Goodman och Artie Shaw var vår egen klarinettvirtuos var vår egen Krister Andersson. Sandvikenbandet har den goda vanan att alltid vid sina konserter vara välrepeterade och spelhungriga. Bandledaren Åke Björänge förfogar över ett väloljat maskineri med täta ensembler och ett spänstigt effektivt komp. Det är inte bara det berömda Sandviksstålet som biter.”
Hans-Erik Bergman, ST

Västerås konserthus 2012-02-20 med Krister Andersson

”Ingenstans i detta land är den klassiska storbandsmusiken i tryggare händer än i Sandviken. Grejen med ortens storband är just att det är ett band i ordets allra bästa bemärkelse. Sandviken Big Band har hittat en på många sätt idealisk lekkamrat i Krister Andersson. Han är en rasande skicklig musiker.”
Anders Forngren, VLT

Söderhamn 2012-02-25 med Krister Andersson

”En storartad swingfest gladde en nästan fullsatt teater under söndagskvällen. Sandviken Big Band och giganten Krister Andersson drog applåder med svängiga jazztoner från förr. Publiken jublade och klappade händerna i takt med Krister Anderssons klarinettsolon. Storbandsmusiken gillas av jazzvännerna i stan.”
Daniel Nilsson, Söderhamnskuriren

Övriga ej recenserade konserter

Sandviken 3/2 med Karl Olandersson
Hallsberg 10/2 med Krister Andersson
Sandviken 27/4, egen konsert med storbandsklassiker

Sandviken Big Band och Deborah Brown
Gävle Konsertthus 2010-10-10
Recension av Göran Olsson, Gefle Dagblad

Sandviken Big Band och Meta Roos
Gävle Konserthus 2010-03-14
Recension av Göran Olsson, Gefle Dagblad