Sandviken Big Band med Magnus Lindgren

Sandviken Big Band har den stora äran att få presentera den eminente saxofonisten Magnus Lindgren som solist i årets första konsert!

Om Magnus Lindgren: Flerfaldigt prisad (däribland Grammis, Sveriges Radios pris som årets svenska jazzalbum, Orkesterjournalens Gyllene Skiva m.fl.), med uppdrag både som kompositör, arrangör och solist, är Magnus Lindgren en av svensk jazz klarast lysande stjärnor. Magnus har samarbetat med Bohuslän Big Band, Nils Landgren, Rigmor Gustafsson, Marie Fredriksson och spelat med många internationellt erkända musiker, som Herbie Hancock, Gregory Porter, Till Brönner, Nicola Conte, Ivan Lins och Barbara Hendricks. Magnus förmåga att uttrycka sig på tenorsax, klarinett eller flöjt bär tecknet på en riktig mästare. Som kompositör har han en stor potential att uppfylla sina egna kreativa impulser. Han klär dem i en melodisk kostym, optimalt för den snygga ram som passar just nu. Men kanske mest briljant är Magnus Lindgren när det gäller hans känslor för att arrangera musik. Storheten ligger i det sätt som han sätter samman ljudfärgerna, rytmfigurerna, harmonisekvenserna. Magnus arbetar hela tiden på att förlänga sina musikaliska ramar, oavsett om det handlar om små jazzkombinationer, stora band, körer med instrumental solist, integration mellan klassisk orkester och jazzgrupp, svensk folklore, tunga funkrytmer, brasilianska samba eller afrikansk traditionell musik. Strukturer och genrer får alltid nya dimensioner i Magnus varsamma.

Elever från Kulturskolan i Sandviken och Gävle kommer också att medverka på denna konsert. Repertoaren kommer att bestå av musik komponerad och arrangerad av Magnus och självklart med Magnus som solist dessutom.

Datum Tidpunkt Arena/ Plats
Fredag 9 feb. 2024 19:00 – 21:00 Sandviken Kulturcentrum – Teatern

Pris: Entré 250 kr. Alla priser är inkl.serviceavgift. Biljetter köpes i receptionen på Kulturcentrum 026-27 97 00 alt via Nortic.