Kategorier
Nyheter

Bangen Jazz och Blues Festival i Sandviken

Fredag 30 juni kl 18.00

Jazz & Bluesfestivalen Bangen startade 1991 och orsaken till det kan man säga är Sandviken Big Band. Bandet hade redan då en bra organisation och en omfattande verksamhet och på den vägen är det. Nu ser vi fram emot festival nr 32 och Sandviken Big Band inviger som vanligt festivalen, denna gång tillsammans med sånggruppen Gunnars Änglar. Konserten är en stor hyllning till den fantastiska sånggruppen GALS & PALS som hade sin storhetstid under 80-talet.

1984 och -85 hade Sandviken Big Band förmånen och glädjen att turnera med denna fantastiska sånggrupp. Medlemmar i gruppen var på damsidan Lena Willemark, Monika Dominiqe och Kerstin Bagge samt herrarna Svante Thuresson, gruppens kapellmästare, grundare och arrangör Lasse Bagge samt Bosse Andersson.

Nu har vi med hjälp av Carl Bagge, Lars Bagges son, lyckats samla ihop en del av den gamla repertoaren och även kompletterat sådant som fattats. Vi har även hittat en sånggrupp som verkligen kan och vill ta sig an denna utmaning att framföra dessa örhängen tillsammans med  SBB, nämligen Gunnars Änglar.

Anna-Karin Westerlund, Lisa Björänge, Maria Holmström, Jacob Alm och Martin Åsander

SBB: Saxofoner: Patrik Engelbert, Patric Lundstedt, Adam Dahlberg, Krister Andersson,Tommie Floreus. Trumpeter: Mats Siggstedt, Aron Holmestrand, Anders Selgeryd, Leif Fernqvist, Anders Wimark. Tromboner: Per Westblom, Leif Wennberg, Björn Ågren, Krister Pettersson. Piano: Thomas Jutterström Bas: Rasmus Diamant. Trummor: Christian Nilsson.

Orkesterledare: Åke Björänge.

Lördag 1 juli kl 21.00

Sandviken Big Band med dragspel undrar ni! SBB och Bengan Jansson har samarbetat på scenen tidigare med ett fantastiskt resultat. Kombinationen med dragspel och storband är väl kanske inte vad man lyssnar på varje dag men just på Bangen har du nu chansen. Repertoaren slår allt med ett innehåll av intressant jazz, visor, folkmusik, allt framfört med skicklighet och med glimten i ögat. Att placera in den glade spelmannen Janson i ett fack låter sig inte göras. Med hänsynslös lust ger han sig in i jazzens, visans, folkmusikens och musikkomikens värld. Genom en nära publikkontakt och en osedvanlig musikalisk begåvning hanterar han både tangenter och publik på ett märkvärdigt lättsamt och begåvat sätt. Allt detta kryddas han med berättelser från livet både bakom och framför scenen från en mer än 30 årig karriär.

Bengan Janson dragspel

Orkesterledare: Krister Pettersson.